Skip to main content

MALAYSIA KALAH LAGI !




HYE YOU ALL



straight to da point je. sape tengok bola semalam ? kompem korang rasa nak rembat tv tu on da spot kan ! hape tak nye,punyalah geram sangetttt. MALAYSIA leading 2-0. pastu BAHRAIN cari goal last minit. just imagine....dalam masa 6 minit,BAHRAIN skor 3 goal. cissss ! dari mana entah BAHRAIN dapat semangat seperti itu. gilaaa betul.


aku buat post bukan lah nak mengutuk kedua dua pasukan. tapi just nak bagitaw yang aku nie kecewa sangettt. cer kecewa...ingat aku je ke kecewa. orang lain pun kecewa gak. kehkehkeh (-____-)* kita tak bole nak salahkan skuad harimau muda. dorang dah cuba sedaya upaya. tenaga mereka dikerah habis habisan sampai nazmi faiz pun tak ambek SPM tahun nih. kalau kita tengok pun,banyak pemain utama masih lagi dalam keadaan cedera after SEA games. semalam skuad negara bermain dengan baik. mereka just cuai and leka pada saat saat akhir je. hal ni harus take attention supaya nanti tak buat lagik jadi siaran ulangan.

dah jadik tabiat orang malaysia...kalau menang,kebakboomm puji sana sini. kalau kalah,meletup berasap asap menyumpah pemain tu lah ini lah. kalau korang sekian sekian pandai main,buat uji bakat lah woiii dengan ong kim swee. eerrr...betul ke eja nama coach tu ? ngeee :'| pemain malaysia 11 orang,kenape ekk perlu salahkan apex seorang ? pelik se-pelik peliknyee... nie nya tak dapat menahan. kata apex tak bole main,buta tak dapat tangkap bola. weii korang,letak oliver khan ke van der sar ke lindergaard ke de gea ke dida sekalipun..kalau defend dia tak kentar kena bolos jugak. malaysia hebat apa main bola. kalau tak hebat,tade nye nazmi dengan mahali tu skor. kita dapat memberi saingan kepada negara lain. asal je tak jadi skuad belasahan sudah. malam tu jugak,pemain bahrain seolah olah mengasari hampir semua pemain hebat malaysia. nazmi faiz cedera terpaksa keluar padang !  ada masa kita hapdet benbanyak. makin banyak aku taip,makin mencarut pulak. penat lelah membebel kat sini tetap gak kita kalah,kalah BERMARUAH.





*kecewa gak dengar gosip skandal apex :'(*

Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…