Skip to main content

INI BLOG FAVOURITE AKU ! ♥




HYE YOU ALL



morning semuuaaaa ! rasa nye lama gak aku dah tak keluar entry untuk segmen AKULAH DIA.
ter-ingin tak,nak tahu siapa aku dengan lebih mendala ?? #ececeh,macam lah aku ni artis
sebenarnya kan...aku malu nak ceta + nak publish entry kali ni. -___-* bukan apa,kita baru
jer berbelog selama 4 bulan. masih muda lagi kan ? mentah lagi dow perlukan bimbingan.
macam orang salu katalah : kalaw buah,masih lagi warna hijau...kalau manusia,masih lagi baby yang baru mula belajar merangkak.
sebab minat tangan gatal nak jer online kat blog...aku mula lah mendirikan sebuah blog sendiri.
duluw sebelum ada blog sendiri,kita dok aje membaca blog orang lain senyap senyap sampai
gelak guling guling-meleleh air liur-terkeluar biji mata. tapi bila dah berjaya buat blog sendiri bukan maen
hati gembira nak mengh-updet jak kerja...kepuasan tu kita dapat taw !
aku belajar berbelog ni secara senyap senyap dari dua buah blog ni. dua buah blog ni
aku punya favouriteee... hahaha. tapi tada lah aku ciplak 100% dari mereka..tu dah over tu,kang
aku tak vogue plak. nak taw blog sapa ke ??


iklan ini ditaja oleh takadasapasapa




jommm check-it-out


blog gonjeng jeng jeng cik epal !

sapa tak kenal dengan cik epal ni ? baek korang terjun dari pokok betik...
blog dia meletup letup tawu ! famous dah cik epal... aku tak taw nama sebeno dia.
cik epal ni nama glamour dia. traffic blog dia sarat nak pecah setiap ary.
income beribu ribu. kaw ade ? tak hada kan...aku pun tak hada ! kahkahkah.
blog dia tu macam ada dadah taw,kita senang addicted. dia tulis entry pun santai santai
and kenkadang ada gak benda spontan tu yang boleh buat kita gelak sensorang. ^_______^'V
encik shaheizy sham tu memang cik epal angkut sana sini. first time baca blog cik epal terkejut gak
kenape tentiba ada shaheizy sham sesat pi blog dia. kita macam tak caya taw ! then,kita google je
shaheizy sham tu...memang celebriti lah tak hade muka orang lain lagi kuar kat google. bila baca kali ke-2 ke-3 & seterus nya,barulah taw tu boipren cik epal & cik epal minat sengsara ngan si SS ni..sampai
wujudlah SS tipu. hehehehe. cik epal ni popular,femes,meletup & sewaktu dengannya melalui
segmen MENTERNAK LEMAK dia. gebu like it yaw ! bab bab makanan semua terbaek kat segmen nie.
meleleh leleh air liur & air mata. kira dia ni introduce ngan kita tempat makan yang fresh aah.
adoii...penat wat sinopsis. kesat peluh jap... nak tau lebih lanjut pasal cik epal ?
meh lah usah maluw klik kat SINI


blog eykameow !

haha. kita ter-suka blog ni sebab blog nie ter-cute sekali. bukan je blog cute tapi tuan punya blog ni pun cute. eykameow seorang yang cute. femes ngan trademark GADIS INI KEKWAT ?
kekwat ? bagi aku dia tak kekwat sebab aku pernah beberapa kali komen komen & mesej ngan dia kat
facebook. mungkin dia tak perasan...aku ni bukanlah femes mana pun. T_________T
bila tengok jer header dia ni,memang dah tau dah yang dia ni memang cute. cara dia tulis entry pun
cute gak. nampak aura tu. aku tak tau nama sebenar dia. kat facebook eykameow,kat twitter eykameow
& kat blog pun eykameow ! aww meowww meoww... pencinta kuceng nie. satu benda yang aku ter-perasan kat dia ni...warna pink & hello kitty benda wajib ada kan ? dah nama nya personal blog,so orang yang kita sayang harus ada sesat pi masuk gak dalam blog. haha. encik buibui tu boipren eykameow.
dorang sweet & romantik sensangat. gebu suka tengok. mana mana eykameow pegi,pasti ada encik buibui
yang selalu kena paksa bergambar. eh melencong jauh plak aku membawa khabar angen ! jangan
mareh yee... blog yang ter-first & terawal aku follow ialah blog eyka ni lah. ok,nak taw banyak lagi pasal eyka & her cute blog ? jum jum singgah kat SINI



blog yang kita sering baca & yang kita sering follow perkembangannya akan mempengaruhi sedikit sebanyak cara penghasilan blog kita. sebab kita lihat cara dorang sampaikan suatu entry tu memang tulin
100% original nature diri sendiri punya cara. tapi kita janganlah nak tiru sebijik sejiban dorang punya.
ambek sebagai contoh boleh lah ye. duluw duluw masa first buka blog,aku selalu guna & tulis
entry guna singkatan macam kita selalu guna nak mesej. lucu gak bila sorot balek entry zaman
purba tu. bila dah tengok blog orang lain,baru rasa macam cara penulisan blog sendiri pelik sepelik
pelik nya guna singkatan. hahahaha.



p/s : sory ok cik epal & eykameow...sebab guna gambar header korang & bercerita melebar lebar pasal korang tak minta izin duluw. aku search tu kat google image.

Comments

eykameow said…
ehem! kite baru baca wuwuwuw...
awak ni comel lah kite tengok....xpe2, jgn pikir pasal orang baca ke tak..janji minat nak blogging tu :) Eyka ni pun blog suka suka je dikala ku gembira. Bila sedih tu, malas lah nak tulis.. sebab kang boleh buat org lain nanges sekali kang...hihi *tp kdg2 tercurah jugak kt blog* sobss!

Tapi siyesli ah..kalau kita minat semua nya akan jadi and nampak best tau! =)

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…