Skip to main content

GOODBYE JEFLI :'(




HYE YOU ALL



nebes nie nak menaip almaklumlah lama tak mengh-updet ! minggu nie tuan putehi ter-buzi sikit.
banyak lawatan rasmi ke luar negara ^_______^ hahaha. ok,khabar angen dimulakan dengan ceta susu segar ! sebeno nye,ceta ni tak berapa nak segar sebab benda ni kita orang organize last week.
classmate kita sorang dah pergi dari form 6 meninggalkan kitaorang. Dia terima tawaran uitm kat perlis untuk jurusan sains geometri. kalaw tak silap aah.
apa apa pun,GOODLUCK...GOODBYE...BELAJAR RAJIN RAJIN...JANGAN LUPAKAN
KENKAWAN KAT SINI...ADA PELUANG BOLEH JUMPA LAGI...KAWEN JANGAN LUPA
JEMPUT KITA TAW ! nie lahh antara ucapan ucapan glamour yang selalu kita bagi kat kenkawan
yang pegi berhijrah jauh dari kita... #ke aku sensorang je ?


JUST A SIMPLE PARTY








hah ! nak bersin lettew...


kembar tak seiras ~ kaw ambek satu,aku ambek satu



si jelik rupa & JEFLI

calon miss universe



sindrom down !!

happy family :)

kelas geografi & seni



aku pun tak taw nak kata apa lagi kat sini. sedih tu ada lah jugak.
2 tahun kita orang dalam kelas yang sama. susah senang tu tayah cakap...
memang wajib di angkut bersama ! hahaha. tapi lepas ni,memasing ikut jalan sendiri.
bagi aku jefli ni seorang kawan yang tak kedekut ilmu terutamanya dalam subjek kira-kira.
dia seorang yang pendiam tetapi kenkadang lucu gak budak songeh nie. apa lagi ? ohya...dia seorang
yang sangat rajin... hehe. ada seorang lagi kawan kita jugak yang akan out from form 6....he is Jackie.
Goodluck for both of you ! belajar rajin rajin,dont poget us :'(


p/s : sempat nak nanges tulis entry nie sambil dengar lagu aishiteru. nanti aku bagi kaw duit tu yee jefli.

Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…