Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

KEM KEPIMPINAN PENGAWAS 2011/2012 #1

HYE YOU ALL


rindu takkkk entry dari aku ? maap lah ye. bukan tanak hup-det kita punye blog ter-kasih nie. kita sangattttt lah ter-busy dengan macam macam aktiviti kat sekolah. eheee ~,~" ok,tak bole nak berpantun melebar lebar untuk entry kali nie sebab aku nak jimat kertas & ink pen. kuikuikui. sebenarnya,banyak gambo & ceta nak ditempek kat entry nie. kem pengawas ni dijalankan selama 3 hari 2 malam di Kem Belia Kemuyang Sibu pada 11 Sept - 13 Sept 2011. eyh,macam wat karangan laporan pulak ! dah nama nye kem,memang sumpah sengsara bakal-bakal pengawas dikerjakan oleh facilitator. :'( tapi sumpahh gak bessstttt gilaaa ! FYI,kita orang punya syampu,berus gigi,ubat gigi,sabun,pencuci muka,minyak wangi,lotion,sikat rambut & deodorant dirampas oleh faci. yang tinggal hanya pakaian sahaja. selama 3hari tu kita orang tak berus gigi & tak guna deodorant. Cuba anda bayangkan...berapa tah karbon dioxide dihasilkan oleh 47 orang bakal pegawas tersebut ? ok,jangan b…

INI BLOG FAVOURITE AKU ! ♥

HYE YOU ALL


morning semuuaaaa ! rasa nye lama gak aku dah tak keluar entry untuk segmen AKULAH DIA. ter-ingin tak,nak tahu siapa aku dengan lebih mendala ?? #ececeh,macam lah aku ni artis sebenarnya kan...aku malu nak ceta + nak publish entry kali ni. -___-* bukan apa,kita baru jer berbelog selama 4 bulan. masih muda lagi kan ? mentah lagi dow perlukan bimbingan. macam orang salu katalah : kalaw buah,masih lagi warna hijau...kalau manusia,masih lagi baby yang baru mula belajar merangkak. sebab minat tangan gatal nak jer online kat blog...aku mula lah mendirikan sebuah blog sendiri. duluw sebelum ada blog sendiri,kita dok aje membaca blog orang lain senyap senyap sampai gelak guling guling-meleleh air liur-terkeluar biji mata. tapi bila dah berjaya buat blog sendiri bukan maen hati gembira nak mengh-updet jak kerja...kepuasan tu kita dapat taw ! aku belajar berbelog ni secara senyap senyap dari dua buah blog ni. dua buah blog ni aku punya favouriteee... hahaha. tapi tada lah aku cipl…

MELENCONG CARI GADUH DI SEN-Q

HYE YOU ALL


sebenar nya dah lama aku nak share benda ni tapi tu lah parents warning kita jangan bantai apa apa duluw. parents kita cakap orang lain punya lagi banyak,lagi cantek ! jangan nak mengada ngada,show off sini...show off sana. hati orang lain nak kena jaga. nak belagak guna duit mak bapak,tak terror dow. apa kha ? disebabkan aku ni anak yang baik ikut cakap mak bapa,so aku tak buat entry pasal benda nie. #anda dibenarkan muntah..isi bakul angkut sendiri  tapi sekarang lebih sebulan dah berlalu,tada salah kan kalaw aku pot pet pot pet pasal benda ni. lagi pun,zaman dara sunti remaja nie...payah sangat aah nak jaga aty orang lain. tak syok dow !! ini bulan 8 punya ceta...dah tak segar punya susu. sefamily pegi melencong kat sen-q... aku,adek aku,mak aku & bapa aku. ^____^ kami bertiga (mak aku,adek aku & aku) nak mendara. bapa aku pula kesiannn membujang sensorang...hahaha. sebab 2 orang adek lelaki aku still kecek kecek. jadi dorang berdua under age,dilarang pergi mele…

SPONTANEOUS THURSDAY

HYE YOU ALL


happy birthday to you...happy birthday to you... happy birtday...happy birthday... happy birtday to you....
today is PRINCE HARRY'S BEZDAY :)
happy birthday prince...wish you luck,may god bless you :)






p/s : tak pe...bukan dia tahu pun aku tulis pasal dia. tapi hari ni memang bufday dia.

GOODBYE JEFLI :'(

HYE YOU ALL


nebes nie nak menaip almaklumlah lama tak mengh-updet ! minggu nie tuan putehi ter-buzi sikit. banyak lawatan rasmi ke luar negara ^_______^ hahaha. ok,khabar angen dimulakan dengan ceta susu segar ! sebeno nye,ceta ni tak berapa nak segar sebab benda ni kita orang organize last week.
classmate kita sorang dah pergi dari form 6 meninggalkan kitaorang. Dia terima tawaran uitm kat perlis untuk jurusan sains geometri. kalaw tak silap aah. apa apa pun,GOODLUCK...GOODBYE...BELAJAR RAJIN RAJIN...JANGAN LUPAKAN KENKAWAN KAT SINI...ADA PELUANG BOLEH JUMPA LAGI...KAWEN JANGAN LUPA JEMPUT KITA TAW ! nie lahh antara ucapan ucapan glamour yang selalu kita bagi kat kenkawan yang pegi berhijrah jauh dari kita... #ke aku sensorang je ?

JUST A SIMPLE PARTY






hah ! nak bersin lettew...
 kembar tak seiras ~ kaw ambek satu,aku ambek satu


si jelik rupa & JEFLI  calon miss universe

sindrom down !!
happy family :)
kelas geografi & seni 
 aku pun tak taw nak kata apa lagi kat…