Skip to main content

ZAMAN KEGEMILANGAN AKU




HYE YOU ALL



lawa tak tajuk entry aku kali ini ? nampak macam over kannn ? lucu pun ada kannn ?
pasti korang mengumpat aku...tapi dalam aty jerrrr kannn kann kann ????
ye lah...tajuk entry boom boom paww ! tapi isi dalam entry tu besa besa aja
tak hade pun sespecial mana. Alahh... aku punya belog,suka hati akulah nak tulis macam mana !
ahahahaha #dah,jangan over ek,nanti tak vogue =P

balik kepada hajat asal tuan putehi...
zaman kegemilangan aku di sini bermaksud waktu selepas aku tamat spm.
yelah,ketika insan lain sedang kebosanan dok aje kat rumah...makan duit mak bapakk
tanpa perlu bekerja selepas spm,aku pula tengah berada di zaman keagungan #ceewahhh
tanpa perlu di-interview terus dapat diserap masuk ke satu syarikat..mak aku yang rekomen aku kat boss 2.
thankz a lot mom ! lap u... =P
dapat makan duit gaji sendirik...bessssttttt dow !! #best ke ? :)
duit gaji aku tu pun tak nampak ke mana..apa yang aku beli pun tak taw. lesap macam tu jew.
pasti dompet aku yang makan... =P

tyme exam pengajian perniagaan tadi pun,aku teringat dengan zaman aku nie
yelahh,ada sikit kaitan apa yang aku belajar dengan kerja aku dulu kat syarikat tu.
so KREDIT TO MYSELF...sebab dapat pengalaman yang agak berguna untuk aku belajar.


jom lah jenguk sikit apa yang aku rindu kat situuw




mesin fotostat nie lah yang menemani aku untuk copy berjuta invoinces.
kenkadang jammed jugak menda nie.aku buka tempatnye jammed,tarik kertas yang tersekat.
hape lagi..aku gasakkk aah guna kaki nak tutup dia balik !
maap ye tuan & puan..korang bukannye perhatikan aku punnn =P ahaha



hah,yang nie takan korang tak kenal kot. Inilah faks machine.
benda alah nie jugak jadi peneman setia aku untuk menge-faks bertan-tan p/o.
p/o tu apa yer ? hah..p/o tu singkatan kepada purchase order yer mak joyah & pak dolah.
benda nie selalu lapar taw ! sampai ronyok & penyek kertas dia gulingggg.... #geram aku tengok >..<
 
 
 
Ini ialah singgahsana tuan putehi :) haha... damn ! sangat rindu dengan singgah sana nie.
first tyme aku masuk dulu...belum ada singgah sana nie. aku guna meja komputer hajo.
dia orang kata...dorang masih cari kayu yang berkualiti untuk buat singgah sana tuan putehi nie,
bab tu aah aku tpaksa guna meja komputer duluw ! kuikuikui =P
#aku masih ingat kisah disebalik meja nie... T_____T
 
 
 
sape insan bertuah yang tak kenal kalendar ? terjun dari pucuk ubi lagi baguiihh ! hahah =P
selain daripada membuat kerja kerja pejabat..tolong other workers..
memangkah kalendar ini lah tugas sampingan aku. mengira hari cuti bersalin berhenti kerja..
aku menghitung hari tu macam banduan yang menghitung hari dia dibebaskan.
muahahaha (*_*)V peace !
 
 
 
Lunch terakhir aku bersama dorangg ! inilah saat yang dinanti-nantikan semua pekerja
tiap tiap kali nak celebrate sesuatu,lunch or dinner memang event wajib.
kalaw xcelebrate sesuatu pun,boss kita orang akan belikan kita makanan jugak. :)""
aku rasa syarikat kita orang nielah yang paling banyak mengadakan pesta makan..
boss,at least bawalah kita orang pi gim buat otot & kluarkan peluhh =P
aku masih ingat apa yang sorang pekerja lelaki yang paling menyusahkan kat office kata :
orang perempuan makan aje...sebab tu orang perempuan kat sini besar besar
#lebih kurang camtu aah pa yang dia cakap...pluz dengan loghat cina nye
 
 
 
jangan tengok tempat lain. perhatikan rambut aku... lawa tak ?
aku rebonding = RM150 + colour = RM90
tapi aku tak colour kuat sangat... takut bapak sayang ! =..="
aku dah kata dah...nie memang zaman kegemilangan aku. Melencong dengan kawan pun slalu
especially kalaw dah payday.... money money money !
 
 
 
Gadis melayu terakhir
aku selalu guna baju kurung time kerja duluw. aku pun tak taw nape,pelik aah !
nak kata menutup aurat,tak jugak. nerd & kolot kot. 
tak guna make up. even lip glose & bedak aku tak guna.
sedangkan bedak tu time sekolah pun mesti tempek kat muka =_="
mungkin sebab time tu pengaruh ehem ehem yang jugak islam. Ye ke ? sudahhh..tak hade kaitan.



apa apa pun...aku masih ingatkan korang yang kat office tu. Terutamanya jabatan kita orang..
spoting & nakal gila.... macam tu baru syok ! hahaha...
sampaikan tempat kita orang tu di panggil market..
Woiii...kita orang kanak kanak riang lah. =P
macam macam ceta sampaikan bila aku teringat pasti akan tergelak sensorang. :'D
#ceta disebalik buah pisangggg,toilet...& others
hahahahaha #tengok aku dah gelak sensorang..sengsara.
thanks korang....bagi aku pengalaman yang aku bole applied kat study aku.





p/s : sory kalaw aku tak mintak kebenaran nak tempek gambar kat belog. entry nie aku
tangguh 2 hari untuk menulis nye..sebab aku uruskan surat INI :) terlebih dahulu.
miss you all...

Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…