Skip to main content

SELAMAT HARI MERDEKAR-RAYA :)




HYE YOU ALL



esok 31 August ke ?? tak ingat pulak ! kalaw Cuti sekolah aku memang jarang tengok kalendar.
that is mean esok birthday negara kita....

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE 54




semoga negara kita tetap aman,harmoni,berjaya & maju dalam segala aspek :")
we need to learn from our past mistakes.
no more mecantilism,imperialism & colonialism in our country !


oh yeah,lupa satu perkara. esok jugak umat islam akan menyambut hari raya kan ?
special gila tahun niee...raya dan merdeka disambut bersama ! kepada semua saudara mara,guru guru,
kawan kawan sekolah,facebook or di mana mana, & sesape sahaja yang beragama islam.....
aku ingin mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI




beraya beraya jugak...ingatlah insan lain yang kurenggg bernasib baek ok.
semoga korang yang menyambut hari raya ni sentiasa bahagia & dilimpahi banyak rezeki.



ingat,jangan main mercun...bahaya taw ! kalaw engkaw sorang je yang terbakar tak hape...
dengan rumah rumah nanti turut terbakar...engkau nak ganti rugi ke baju raya orang lain terbakar ??
kita selalu ingatkan bebudak supaya tak maen mercun,yang tua pun apa kurenggnye...2 kali 5 aje kan !
daripada main mercun,hah baek tolong masak lemang...maen api jugak tu kan.





musim perayaan nie...ceta kemalangan jalan raya memang ceta best kan ! >..<
kenkadang tu macam di-sengaja-kan memandu laju...yelah,famous masuk surat khabar.
 ko ingat jalan raya ni litar F1 ke ? tak waras jugak kalaw kita pesan kat pemandu agar memandu
dengan perlahan. Kalau gitu raya tahun depan baru sampai kat kampung kan.
Pandulah dengan berhati hati. Kalau ngantuk tu...ko clubbing jer lah dalam keta lagi senang.
Kalau kita suruh ingatkan orang tersayang semasa memandu,melayang jauh lagi lah fikiran kan ?
senang ceta...suruh jer ingatkan facebook. =P



p/s : jangan lupa jemput aku taw ! bagi duit raya sekali......

Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…