Skip to main content

JUSTIN BIEBER IS GIRLS'S SOULMATE




HYE YOU ALL



lamaaa sensangat aku tak mengh-update-kan. mintak ampun yerr tuan2 & puan2 yang dihormati
tadi aku lunch bersama anak dato'. dahlah banyak duit,hensem,ferrari dow kereta dia. kau hade ? tak hadekann ? HAHAHA :) sape yang taknak ?? sape yang kata tanak tu memang sah semangat pisau cukur
dalam diri dia sangat tinggi...melebihi orang yang nak tu kannn !! #meliur kalau ceta pasal duit =)'
ngaku jerr lah korang eek...almost semua manusia macam tu. aku mengaku..adelah perasaan macam tu
sikit-sikit =..="

sekarang ni kan..budak kanada tu jadi trend remaja terutamanya budak budak perempuan.
alahh...JUSTIN BIBIR. oopss ! sorry salah eja pulak...kang aku kena bunuh dengan peminat dia pulak.
baiklah...JUSTIN BIEBER. betul kah aku eja tu ? nak kata aku nie minat dia sensangat sampai sengsara
tak hade lah pulak. Aku setakat dengar lagu dia & ikut perkembangan semasa dia saje.
nanti kalau orang ceta pasal dia tak hade lah aku macam frog under the coconut shell,tak taw ape ape kann !
lagu dia memang sedaaapp... hampir semua lagu JB aku suka dengar. Yang paling aku suka dekat budak tu..
okeh,JB ialah kasut supra dia. terbaek dow...i like mat rempit. muahaha #stop,over..dah tak vogue !







budak budak perempuan memang kecoh aah kalau ceta pasal JB nie. Sampaikan ada yang bergaduh !
dahsyat betul si JB nie... # JB...JB apa kah rahsia disebalik dirimu ? mintak petua sikit !
sorang suka JB,sorang lagi anti JB.. memang adat lah kan. kenkadang aku jugak tak suke dia.
everything yang kita lihat & kita suka tu,ada pro dan kontra. kena terima jer lah.
kau rasa JB cantek menarik tertarik da boom...tapi orang lain rasa dia hodoh modoh bodoh 
#baek,aku diam..maap ye peminat JB.
hah,aku tulis benda yang buruk-buruk pasal JB...esok lusa pasti kena tiaw kaw kaw dengan peminat dia.
kang peminat dia berjuta juta orang tu melenting...aku kena humban kat bermuda triangle 2. jangan lah ye..
kesiankan aku ! aku tak puas lagi hidup nih...zuriat pun tak hade lagi. muahahaha




Cantek tak aku punya lukisan ? :)


aku pun menganas gitu jugak kalau orang kutuk pujaan hati aku ! sape maki hamun aku punya prince harry,
aku ganyang dia hidup hidup. tapi relakz aah,buat tak taw dulu. jangan terus hentam sampai sanggup
putus kawan. yang tu memang tak masuk akal..logik sikit yer pren. kau putuskan kawan kau sebab si JB.
aisehh... JB tu kenal engkau ke hah ? Tengok konsert dia pun engkau kena bayar taw. Yang sorang lagi tu,
jangan lah huru hara kan keadaan.. dah taw ada peminat JB,tutup rapatlah mulut supaya perasaan benci JB 2 tak terpancut keluar. Aku bukan nak sokong sape sape dalam benda nie... sama sama salah.

kalau korang bertepuk sebelah tangan takan berbunyi kan ?? sepatutnya,seorang harus berundur & tamatkan war nie dulu..baru syok ! aku gak bukanlah nak galakan sesape yang berperang dengan kawan sendirik
sebab artis pujaan dorang... takk,beta tidak bermaksud demikian okey. Waras sikit jerr...
appreciate what you have.nanti bila dah takde,mulalah engkaw terkial kial nak kutip balik.
aku taw,bukan mudah nak jilat balik ludah kita sendiri. tu memang perkara yang jahanam.
at least,keluarkan lah satu perkataan ni aje SORRY. ikhlas ke tak ikhlas,terpulang
dengan aty memasing.



p/s : korang nak remove aku jugak ? tak pe..aku dah bersedia. hehe. asal korang tahu satu perkara ni,once u
be my friend..your name will become a tattoo in my heart. It permanent... When u try to erase it,my heart will
bleeding.

Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…