Skip to main content

JAWAPAN KEPADA SOALAN "KENAPA AWAK PINDAH DARI ROSLI DHOBY SCHOOL" TT__TT





 



HYE YOU ALL



online memanjanggg jer kerja aku nie. tak ade nye nak pegang buku sedangkan minggu nie exam
aku memang malehh ahh...dari dulu sampai sekarang tak pernah berubah ! =P
tu lah pasal result SPM tak gempak =..=""
pelajar top sekolah kita orang dapat 6A...aku pulak dapat separuh daripada tu
huissh,dah cukup bagus lah tu...janji ada sijil SPM kannnn tak gitu ??

kenkadang feeling2 jugak aku...sebab tengok diri sendiri tak dapat hape2 tawaran :'(
aku cuba bandingkan keputusan aku dengan kawan2 aku yang dapat tawaran
sebenarnye,tak hade beza. Dorang cuma bernasib baek ajo.. =P
bagi aku,yang menjadi pengukur kepada kita orang nie hanya takdir Tuhan aje :'/
dorang dapat tawaran 2 sebab Tuhan fikir tu lah yang terbaek untuk hidup dorang kan ?
dan Tuhan tak bagi aku apa yang aku nak & sama dengan dorang
sebab tu bukan yang terbaek untuk aku. #ayat untuk sejukkan aty ku sendiri
hah,nie lha yang paling baek...masuk pom 6. Kuar pom 6 nanti...aku satu langkah didepan you allss
aku akan ada degree...korang adaaa ?? dapat diploma jer kannnn... =P
aku cuba bayangkan kalaw2 aku jadi lawyer...ahli sejarah...pakar ekonomi !
besar gaji mak oii...up to RM7000. baru syok...!! #sensenyum sendiri



A.K.U B.U.D.A.K R.A.J.I.N :)


baekkkkk....bertenang. Back 2 normal...nothing happen. kuikuikui
sebenarnye...banyak bettuulll yang tertanya tanya kenape aku pindah dari ROSLI DHOBY
sedangkan sekolah tu antara yang paling top kat Sibu & eerrr Sarawak... #kalaw xsilap lha
okeyh deyh..baca dengan teliti and dengan penuh kefokusan !
antara sebab musabab aku pindah ialahhh......


#aku memang pelajar sains tapi aku tak ambek add math. aku ganti dengan ict.
bila aku masuk kelas sains pom6 kat RD..terlopong besar mulut & mata aku
sebab add math wajib diambek
aku pindah sebab add math punye pasal.

#aku tak suke dok asrama...dengan keadaan nye yang serba kekurangan
ok,semua asrma sekolah biasa memang cam tu kencuali MRSM.

#aku nak score kat kelas sastera. sebab orang kata macm nie...
"kalaw pelajar sains masuk kelas sastera...boleh relax2 ! subjek tak membunuh..
tak macam add math and chemistry"


#aku boleh dekat dengan family aku...dia orang boleh bagi aku support hape sume.
mak *mesin bole basuhkan baju,lauk sodap,katil & tilam sendiri empuk menyenangkan
hahahaha *jangan over nanti tak vogue =P

#aku nak jadi pelajar harian..taknak terkongkong dengan peraturan

#aku tak bole tinggalkan labtop,handfon,facebook,blog, & segala macam

#aku rasa senang untuk aku balas dendam kepada 'orang' yang tidak menawarkan
aku apa apa tawaran. *maksud aku...aku nak struggle hard & smart supaya orang
yang tidak menawarkan aku tawaran tu menyesal tengok result stpm aku.
(aku tahu dorang tak pandang langsung result spm aku tu)




ulat buku zaman moden






p/s : soalan korang sume..tuan putehi dah jawab. kalaw korang tanya balik benda bodoh tu
aku lempar korang dengan caakeeraaaa... !!! jangan pernah menyesal masuk form 6,
kaki dha satu langkah kat universiti oxford ='D

Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…