Skip to main content

ERTI SAHABAT DI ALAM MAYA ♥




HYE YOU ALL



kita berjumpaa lagik dalam rancangannn menyemak in da house !!!
bersama host popular andaaa cik gebuw dan selebriti jemputan kita tak lain tak bukan ialah prince harry :') #tetiba hajo prince harry jadik celebriti ! gasaakkk aah,bukan dia taw baca malay pun kan ?
topik kita hari ini mengenai status beliau sebagai bakal tunang aku seorang yang single selepas putus cinta dengan model,Florence@Flee... kahkahkah =P
eyh..sudahhhh aah ! tak pasal pasal nanti aku kena saman,semata-mata nak wat ceremony opening yang 
huru hara untuk entry kali ni.

ceta pasal alam maya nie...#bukan LUNA MAYA tu ok. jangan salah pahamm
sape yang tak hade facebook,twitter,tagged or else zaman sekarang nie ??
pak cik yang ada anak sepuloh hekor pun pandai main chat dengan anak dara orang taw !
ooppsss...sorry kalaw hade yang TER-perasan. Kita tak maksudkan awak...
macam ragam manusia kita jumpa kat Facebook terutamanya.
Ada cari & temui sahabat #jenis macam aku
ada yang cari teman hidup #tu bagi yang tak laku single craft keju
ada yang buat bisnes #tu jenis yang gila duit pandai rebut peluang
ada jugak yang sampai maw kahwin terutamanya girlsss kot #ni memang jenis yang mangkuk hayun


 CARA MUDAH CARI KAWAN ni group baru #kalaw tak silap aku lah
one of my fren,juga admin group nie yang add aku masuk join. thankz bro !
bez join group nie..member member dia tak sombong tapi sporting yang lebih.
kita orang macam satu pamily dah...cepat sangat mesra. group ni pun aktif selalu tak macam group lain
yang nama jer gempak tapi bila buka tak nampak noti. Kalaw ada yang nak tambah kawan...mehh jangan segan segan masuk group nie. Tapi satu je peringatan daripada aku... JANGAN SOMBONG
group ni anti orang sombong....kott ! hehehehe... >_<
*****promotion tamat*****


Yang aku bulat kan besar besar tu lah kaptain kita orang..
sporting gila kan ?? kalaw kaptain nya dah spoting..anak anak kapal dia pun tentulah spoting gak kan. 
#tetiba rasa naik hati nak jadik pramugari.. ok diam !



Jangan tengok muka orang kat atas tu yer.. sila ambek perhatian !!
tak pasal pasal aku kena saman sebab buat korang jatuh cinta selepas tengok muka dorang =P


yeah,see....benda lawak pun kita orang share kat sini !
tak jadik masalah bagi members kat group ni... Dorang memang open minded gila.
aku suka orang macam tu taw.. ;)

 
yang paling bessssssttttt nyerrr,aku jumpa sorang kawan...
dia kawan alam maya yang aku rasa ber-grade A. huhu.. seriously okeh.
macam ada chemistry gitu bagi aku,tapi tak taw lah dia macam mana.. manusia perasaan lain lain kannn ?
anugerah my besties jatuh kepadaaa.. SI KECHIK ELMO APPLEPAI II.
# tu nama fb dia ok.. nak add ? add lah =P
jangan plak korang kata aku tak anggap korang sebagai kawan okeh. aku tak printscreen korang punye.
aku takut korang mareh... :)
 
 
entry nie aku bagi kat SI KECHIK ELMO APPLEPAI II. dia yang request entry nie.
so this entry is belong to SI KECHIK ELMO APPLEPAI II.
 
 
dan yang last sekali...wajib ada benda cute nie ! korang punye pun aku rase wajib ade *ke aku sorang je
muahaha #over ek,nanti tak vogue...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
SHE IS GEBU ! :)
 
 
 
p/s : dapat ke kita semua mesra cam ni kat dunia reality ? kenal ke kita muka mereka yang selalu komen & like status kalaw kat dunia real ? Yelah,kat facebook cantekk sebab photoscape yang cover =P 
 

Comments

AQtYno_88 said…
hahhaha..aku setuju......sekarang fokus kita deko2 for blog yang terkiut dan cantik..hihihihihhihi

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…