Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

HARI CUTI PARA BLOGGER - WORDLESS WEDNESDAY #2

HYE YOU ALL







kenapa hari rabu hari cuti para blogger ? sebab hari ni blogger hanya post gambar tanpa explain ape-ape. Dari gambar ia sudah dapat menceritakan segalanya

PLAY WITH MY NAME

HYE YOU ALL


olaaa meyamor ! semalam beta tak mengh-up-date rasa seperti bertahun lama nya. Cehhh ! korang tak pergi rumah kenkawan yang menyambut raya kerr ? kalau pergi ajak aku sekali taw. and kalau korang tak pergi pun takpe,dok umah macam aku...update blog,berfacebook,boring,tido,makan & buat perkara yang sama berulangkali. #memang dasar orang malas ! muahahaaku dah janji dengan korang pasal nak buat  segmen tentang diri aku. Ingat laggiii tak ?
dengan ini saya MISH MEENIEY dengan bahagianya merasmikan segmen AKULAH DIA SEASON !!! woii,bagilah tepukan woii...kurang asam betul korang nie. baik,aku ingi memperkenalkan diri aku dulu. nama asli aku ialah




hah tu lah nama rasmi aku. takde ditambah bahan pengawet ke hape okeh. original punye. nama tu ayah aku yang bagi. kata orang tua2 #chewahh.. lebih elok kalau suami yang bagi nama anak. lebih kurenggg ada berkaitan dengan tuah & nasib aah. aku pun tak pasti sangat. tapi kan,kalau orang laki yang bagi nama baby 2 kenkadang cincai gak..ta…

SELAMAT HARI MERDEKAR-RAYA :)

HYE YOU ALL


esok 31 August ke ?? tak ingat pulak ! kalaw Cuti sekolah aku memang jarang tengok kalendar. that is mean esok birthday negara kita....
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE 54



semoga negara kita tetap aman,harmoni,berjaya & maju dalam segala aspek :") we need to learn from our past mistakes. no more mecantilism,imperialism & colonialism in our country !

oh yeah,lupa satu perkara. esok jugak umat islam akan menyambut hari raya kan ? special gila tahun niee...raya dan merdeka disambut bersama ! kepada semua saudara mara,guru guru, kawan kawan sekolah,facebook or di mana mana, & sesape sahaja yang beragama islam..... aku ingin mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI



beraya beraya jugak...ingatlah insan lain yang kurenggg bernasib baek ok. semoga korang yang menyambut hari raya ni sentiasa bahagia & dilimpahi banyak rezeki.


ingat,jangan main mercun...bahaya taw ! kalaw engkaw sorang je yang terbakar tak hape... dengan rumah rumah nanti turut terbakar...engkau nak ga…

JUSTIN BIEBER IS GIRLS'S SOULMATE

HYE YOU ALL


lamaaa sensangat aku tak mengh-update-kan. mintak ampun yerr tuan2 & puan2 yang dihormati tadi aku lunch bersama anak dato'. dahlah banyak duit,hensem,ferrari dow kereta dia. kau hade ? tak hadekann ? HAHAHA :) sape yang taknak ?? sape yang kata tanak tu memang sah semangat pisau cukur dalam diri dia sangat tinggi...melebihi orang yang nak tu kannn !! #meliur kalau ceta pasal duit =)' ngaku jerr lah korang eek...almost semua manusia macam tu. aku mengaku..adelah perasaan macam tu sikit-sikit =..="
sekarang ni kan..budak kanada tu jadi trend remaja terutamanya budak budak perempuan. alahh...JUSTIN BIBIR. oopss ! sorry salah eja pulak...kang aku kena bunuh dengan peminat dia pulak. baiklah...JUSTIN BIEBER. betul kah aku eja tu ? nak kata aku nie minat dia sensangat sampai sengsara tak hade lah pulak. Aku setakat dengar lagu dia & ikut perkembangan semasa dia saje. nanti kalau orang ceta pasal dia tak hade lah aku macam frog under the coconut shell,tak taw ape ap…

♥ NEW SEASON IN MY BLOG ♥

HYE YOU ALL


morning allssss ! pepagi buta nie baru bangun tido terus meng-update blog dah cuci muka ke ? dah gosok gigi ke ? dah mandi ke ? dah sarapan ke ? eyh..aku dah semua ! korang dahhhh ?? muahahaha #ok sudah,jangan nak over2..nanti tak vogue apakah mimpi aku semalam yeerrr ? tentiba hari ni bangun awal... aku & adik beradik aku tinggal sendirian di rumah nie. HOME ALONE #kesian='/ sebagai seorang kakak yang prihatin & bertanggungjawab #isi bakul angkat sendiri aku perlu awal bangun nak basuh pakaian,sediakan breakfast,kemas rumah & banyak lagi aah dah macam ibu tunggal pulak aku nie kan ?? pluz tadi terkezut beta sebab dengar  khabar angin berita ada orang meninggal. kesiannn... :( semoga roh dia dicucuri rahmat..



CUTE TAK ?

tentiba beta dapat idea nak buat satu segmen dalam belog tercinta ini.. segmen tu khas untuk anda semua mengenali beta dengan lebih mendalam. Haha. beta nak korang tahu apa yang beta suka,apa yang beta tak suka,hobi,kegemaran & semua yang berkaitan e…

ERTI SAHABAT DI ALAM MAYA ♥

HYE YOU ALL


kita berjumpaa lagik dalam rancangannnmenyemak in da house !!! bersama host popular andaaa cik gebuw dan selebriti jemputan kita tak lain tak bukan ialah prince harry :')#tetiba hajo prince harry jadik celebriti ! gasaakkk aah,bukan dia taw baca malay pun kan ? topik kita hari ini mengenai status beliau sebagai bakal tunang aku seorang yang single selepas putus cinta dengan model,Florence@Flee... kahkahkah =P eyh..sudahhhh aah ! tak pasal pasal nanti aku kena saman,semata-mata nak wat ceremony opening yang  huru hara untuk entry kali ni.
ceta pasal alam maya nie...#bukan LUNA MAYA tu ok. jangan salah pahamm sape yang tak hade facebook,twitter,tagged or else zaman sekarang nie ?? pak cik yang ada anak sepuloh hekor pun pandai main chat dengan anak dara orang taw ! ooppsss...sorry kalaw hade yang TER-perasan. Kita tak maksudkan awak... macam ragam manusia kita jumpa kat Facebook terutamanya. Ada cari & temui sahabat #jenis macam aku ada yang cari teman hidup #tu bagi yang tak …

HAH ? AKU MENANG LOTERI !!

HYE YOU ALL

YAHOO !! gembiraaa nyerrr haku... hoorayy hoorraayyy !! caye tak korang aku menang loteri ?? tak caye kann kann kann ?? sape yang nak caye kalaw budak under age main benda gila macam nie. nothing impossible okeh.. aku taw korang nak gelakkan aku ! gelakkk aah...aku bagi korang gelak duapulohhempat jam. >.< korang jelezz lettew... hah,aku ada menang ! korang hade ?? tak ade kan..tinggal habuk jer kannn. muahahahaha #over dah aku nie,patut dari tadi rasa kurenggg vogue =P kejap okeh..kalaw tak caye maiii cek kiah,incik ramlee tengok sini :') . . . . . . . . . . . . . . . .

♥ ♥ ♥


♥ Model khas international di import from zimbabwe =)


Newest Dairy product from Canada =P



p/s : beli & cuba taw...penat penat aku datang dari zimbabwe wat promotion. Yesterday punya story :)

ZAMAN KEGEMILANGAN AKU

HYE YOU ALL


lawa tak tajuk entry aku kali ini ? nampak macam over kannn ? lucu pun ada kannn ? pasti korang mengumpat aku...tapi dalam aty jerrrr kannn kann kann ???? ye lah...tajuk entry boom boom paww ! tapi isi dalam entry tu besa besa aja tak hade pun sespecial mana. Alahh... aku punya belog,suka hati akulah nak tulis macam mana ! ahahahaha #dah,jangan over ek,nanti tak vogue =P
balik kepada hajat asal tuan putehi... zaman kegemilangan aku di sini bermaksud waktu selepas aku tamat spm. yelah,ketika insan lain sedang kebosanan dok aje kat rumah...makan duit mak bapakk tanpa perlu bekerja selepas spm,aku pula tengah berada di zaman keagungan #ceewahhh tanpa perlu di-interview terus dapat diserap masuk ke satu syarikat..mak aku yang rekomen aku kat boss 2. thankz a lot mom ! lap u... =P dapat makan duit gaji sendirik...bessssttttt dow !! #best ke ? :) duit gaji aku tu pun tak nampak ke mana..apa yang aku beli pun tak taw. lesap macam tu jew. pasti dompet aku yang makan... =P
tyme exam pengajian p…

SPONTANEOUS THURSDAY #2

HYE YOU ALL







YAHOO ! finally,Our first exam is OVER... ! sooo much fun. muahhahaha Lets us party this tonight :) party like a rockstar.. #ok sudah,jangan nak over nanti tak vogue =P 

HARI CUTI PARA BLOGGER - WORDLESS WEDNESDAY #1

HYE YOU ALL



 kenapa hari rabu hari cuti para blogger ? sebab hari ni blogger hanya post gambar tanpa explain ape-ape. Dari gambar ia sudah dapat menceritakan segalanya.

JAWAPAN KEPADA SOALAN "KENAPA AWAK PINDAH DARI ROSLI DHOBY SCHOOL" TT__TT

HYE YOU ALL


online memanjanggg jer kerja aku nie. tak ade nye nak pegang buku sedangkan minggu nie exam aku memang malehh ahh...dari dulu sampai sekarang tak pernah berubah ! =P tu lah pasal result SPM tak gempak =..="" pelajar top sekolah kita orang dapat 6A...aku pulak dapat separuh daripada tu huissh,dah cukup bagus lah tu...janji ada sijil SPM kannnn tak gitu ??
kenkadang feeling2 jugak aku...sebab tengok diri sendiri tak dapat hape2 tawaran :'( aku cuba bandingkan keputusan aku dengan kawan2 aku yang dapat tawaran sebenarnye,tak hade beza. Dorang cuma bernasib baek ajo.. =P bagi aku,yang menjadi pengukur kepada kita orang nie hanya takdir Tuhan aje :'/ dorang dapat tawaran 2 sebab Tuhan fikir tu lah yang terbaek untuk hidup dorang kan ? dan Tuhan tak bagi aku apa yang aku nak & sama dengan dorang sebab tu bukan yang terbaek untuk aku. #ayat untuk sejukkan aty ku sendiri hah,nie lha yang paling baek...masuk pom 6. Kuar pom 6 nanti...aku satu langkah didepan you allss aku …

SPONTANEOUS THURSDAY :) #1

HYE YOU ALL



cindegebu's shoes =P





─╔‡‡‡‡‡╗ ──♥──╔═╦══╗
╔╣┌┐┌┐╠╗─♥─╔╝┌┐┌┐╚╗
╚╣└▀└▀╠╝─♥─╝╝▀┘▀┘╚╚
─╚╗╚╝╔╝──♥──╚╗╚╝╔╝
"men are like shoes. some make you feel taller,some make you feel shorter"

BERAT MATA MEMANDANG,BERAT LAGI BAHU MEMIKUL #2

HYE YOU ALL



Tuan putehi ingin mempersembahkan gambar gambar sekitar kawasan kemalangan di Malaysia =P ok,tak adelah...gurau hajo kok !! muahahaha #jangan over,nanti tak vogue sebagai masyarakat yang prihatin,aku masih lagi dalam mood menolong mereka yang ditimpa bencana INI


GAMBAR SEKITAR PEKAN MACHAN






















"KAW TUKAR AKU MACAM TUKAR BAJU AAH ! " :'(

HYE YOU ALL



Sukanyeeee orang taw ! dapat online larut malam... :')' paling seronok sengsara ah online time time macam nie... nak hupdate berbilion video+gambar+atau yang sewaktu dengannya kompem loading tak cecah 1 saat #ok sudah,jangan over nanti tak vogue =P sebenarnye,aku telah melukai hati sesorang... *kesian dah namanya terpaksa..sayang tak sayang,itu cerita korea lain tuan putehi berkehendakan jugak mengidam hendak menukar style belog nyaa... uhukuhuk ! maaf belog ku tercinta..aku selalu menukar baju mu #at least engko tak bogelkan !!




tetiba naik mood nak girly style :)





p/s : selamat pagi dan selamat bersahur semua (>_^)*

BERAT MATA MEMANDANG,BERAT LAGI BAHU MEMIKUL

HYE YOU ALL




Lama sengsara aku tidak meng-update belog tercinta ini kan. Almaklum lah...bila dah bergelar tuan putehi,ada urusan di luar negara sambil itu,bercuti-citu merehatkan minda yang high...kuikuikui *baik,tarik nafas melebar lebar....hembuskan ! fresh yeah...i'm back bebeh !!! >__^
makin hari makin panas jeh aku rasa dunia pinjam nie... kemaraw,kering kontang kolam ikan cik peah kita dok gempak gempur takut gempa bumi,tsunami takut jugak ni kalau kemaraw melebar...berbagai bencana boleh terjadi hah,baru baru ni...kat daerah kejiranan haku berlaku kebakaran orang kata lah,mungkin disebabkan oleh litar pintas.Pekan Machan rentung !  aku sekali dalam sejarah pernah mencecahkan kaki ke sana itu pun masa kecik dulu.













Yesus,tuhanku.... di dalam kemelut hati ini,aku tidak ingin menuntut hidup mulus tanpa gelombang memanggul salib itulah tugasku sebagai pengikutmu,bukannya lari menghindar Namun Tuhan saat aku tak mengerti jalanmu,tunjukkanlah jalanku ke arah rencanamu Waktu kebinggungan & k…