Skip to main content

REUNION WITH HIM.... :D





HYE YOU ALL




aku nak update ceta nie...
walaupun ceta nie agak lapuk sudah !
pasti korang tertanya2 knape nape lha aku nie suka sesngat
update bnda y dha expired...
elehh,ade aku kesah ?
HAHAHAHA
sbenar benarnye...
bila aku tengok balik folder2 gambar kat lappy
baru aku teringat nak update ceta kuno nie !
kita oag ber3 telah bereunion dengan seoag clasmate
form 1 till form 3.2 taun kita oag xbrtmu.
Dia transfer 2 Sarikei tyme f.4
nama dia ehemm..
J.JIMBUN

then,kami ber4 pun pergi mengembara ke satu tempat yang
teruk  gilerr menyakitkan semata-mata nak jumpa si pak cik nie !

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

JUSTIN JAMES :)

you all jangan salah paham taw ! nie pix hari kemanusiaan smk durin
kita oag ada pertandingan perbarisan pakaian malaysia...
saya ambek pix ni sebab dia nampak HOT sikit tym nie =P


DESTINATION : NANGA PAK


* * * * *

DATE : 27 DEC 2010


JUST ENJOY THIS PIC






Yang drive 2...clearance @ lelen :: blkng 2...J.Jimbun




Trio Machan version Malaysia were drinking tuak =P







Version kepala senget ♥








mangsa buli si 2 oag gadis.... :)






they leave me alone... :'(
 
 
 
 
bagai itek pulang petang....kuikuikui



walaupun mengembara ke tempat tersebut
perlu menaiki berapa buah bukit entah...
pluz jalannya yang blubang sana sini
kita oag tetap appy sesangat sebab lama dha
x lakukan adventure dengan membonceng motosikal
dengan geng-geng sakalian... eheehee



p/s : lupa nak mintak permisi korang untuk tempek
gambar kat blog nie.... (^_^)V peace k !

Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…