Skip to main content

DAMN.... IT'S ALL ABOUT * F * !



HYE YOU ALL






 
aku nak ungkit cita pasal....

* F *

yang stand for

FAMOUS

FAT

FAKES

FUCK












social network yang famous



Hah.. ! sbut aje facebook niee..
sape yang tak tau ????
Post kali nie pasal facebook nie lha..
it is about
SIKAP PENGGUNA2 FACEBOOK

Semalam aku nak download lagu
tetiba slh tekan ke web (blog) laen..
&
aku bca sampai abis lha post 2
bloger 2 tulis
ada sesetengah pengguna facebook yang
SOMBONG
aku pun rasa
 ada btul jgak apa yang dtulis kat situ..

sebab,shari sblum 2
aku log in FB..
then aku browse suggested friend.
aku msuk browse profle sesoag..
aku tngok muka dia bole dbuat kwn
tapi
bla aku terbaca bio dia
WALAMAK !
lwa eh..sombong.
bkan maen ckap 2 n ini




HANYA GAMBAR HIASAN *DOWNLOAD FROM GOOGLE*
 
 
 
ada sestngah pulak
dia oag privacy kan smua info
kcuali bio shje on...
ape kha mksd 2.????
sngja sbnarnye..nak bg oag kta2.
oag yang buat 2,dia tak rsa...
tapi oag yg mlht nya naik
MUAK & MLUAT
yups..
kta tau 2 fb korang
meh ska aty korang nak buat !
TAPI,
kna ingt jgak..
bkan korang aje guna fb..
bpuluh juta kat luar sna
 
 
bloger 2 jgak ade kte..
ada sestngh pguna fb x approve kwn yang request !
sbab ape ??
tak cantek lha..
tak encem..
WTF !
Sakit aty bla tau psal hal 2...
 
 
post nie..sye tju kpda smua fb users
bg yang trasa sory lha yoo !
aku hanya tmbh apa yg bloger 2tulis..
lagi pun,2 mmg bnar.
mta kpala aku sndri nmpak
nak jadi pengguna facebook tegar
kna tau smua bnda..>ye lha tu<
 
 
 
eh,nak tanya jap...
 
 
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 
 
 
SHE IS GEBU ! (:



pengguna facebook kat ats 2
sombong kha ???








p/s : remember..facebook is Giving people the power
to share and make the world more
open and connected.







Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…