Skip to main content

♥ HAPPY MOTHER'S DAY ♥

♥ HAPPY MOTHER'S DAYS ♥









nie ungkpn y tdpt kt kotak kek :D



HYE U ALL..

Sht ke ? Sye trse sgt sht.. hlg suma skt bla nk updte.
Sye taw tjuk nie agk lpuk ckit.. Tapi tyme 2 blog x bukak lg,so x nk post pape.
Ok..sya rse sgt excted nak cita bnda nie.. Bukn kta nk mnunjuk taw ! Siyez..sye nak bwat pngkuan iklaz.



SAYA... TAK PENAH CELEB HRI IBU.



kesian kan aku seoag nie.. :'( Bukan ape,ibu sye sgt jauh..sye xdok ngn dia. Dia krja n blik 2 buln skli.. Tngok btapa bsr nye pngorbnan n jsa ibu ! (nak msuk bbak sdey nie..cntrol2)
Hsl drpd ttk pluh sye slma 4 buln..fnally dpt jugak bli stu kek 4 my mom. Wlaupun ia nya xsbrpa jka dbndgkn ngn apa y tlh ibu lkukn utk sye..

Ok ! Cita nyer cm nie.. Sumpah,sye lngsung x bwt pape preprtion n plan lngsung nk celeb. N kbtln plak ibu blik jth ari y sma ngn mthr' days. Pg 8 Mei tu,ayh ajk g Sibu..



nie cik punye blog ngn suami trcnta nye.. xdpt bpsh taw ! HAHAHAHA.. :P


Memndngkn suami sye skt mlrt,tpksa pulak bwk dia skli utk dhntr k hsptl ! AHAHAHA..
kta oag plh paxsen sbgai dstnsi ptma utk dtju.. Sesmpai je kt stu,ibu bwt 1 kol. Ade krja nak d bwt kte nye.. die tngu kt dpn paxsen. Then,kta oag y len g kdai 4 bekfast.

Abs bekfast kta oag nk g pc shop.. otw g 2,trsrempak pulak ngn oag nieeeeeee.....




BREAD SENSE BAKERY ;D

PROMOTION :
bakery nie bnyk cwgn nye..
cwngn nye y pnah sye pegi ialah
kat tepi DELTA MALL
&
kat seberang PARKSON
tiramisu y meka bwt sgt sedap !
Pkrja meka suma chnese..
TAPI JGN ISAW..
dtanggung halal.




Kt depan bakery 2 ada bannr y brtuls HAPPY MOTHER'S DAYS. Jadi sye brbsk2 lha ngn adk..


"Miey,ko nmpk kha bnnr 2 ?"
"Nmpk..asal ?"
"So,ari ni mothr day lha ?"
"Ye la..ko tak taw mey ? mcm bkn bdak sklh je !"
"Tak ye jugak..pha lha ku nie bengap sangt !"


Tak thu dr mna dtg nye ibu..dia trus mlulu msk bkry ! Kta oag dua stuck 4 a moment.. Then,ikt je dr blkg.
Upa2nye..ibu nk bli bread ! huew.. alg2 msk bkry,ape ke slhnye klaw tgk2 kek. Lmk jugak sye bdri kt situ sbab satu..nak tnggu ibu kuar dlu,kedua..nk bli k tak (mcm lgk oag kdkut tym 2) & y ke3..rmbg mta nak mmlh kek. Finally..sye mmtuskn nak bli kek
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
BERRY CHEESE CAKE :)



Sbnrnye,rse rgu2 plak plh kek 2. bkn ape..tkut tak sedap ke ape !
Tp amen..Sedap taw ! Sya mlabur rm35 utk 2..agk brptutn.
Bla ibu tngok sya ngn adk pgang kek 2..
dia trsnyum..
TAPI
dgn cpt adk kte

"JGN PRASAN MAK..KEK NI BKN UTK AWK ! KAKAK NAK KSH BOIPREN DIA...."

pulak..sye y kne !!
trus wjh ibu brubah..
HAHAHA


So,mlm 2 kta oag celeb lha Mothr's Days


Tengok2..ibu gmbra tol ! ok,fne sye phm..nie ank nye first tyme
bli kek wat dia
 





Wjh-wjh y sudah brgelar ibu..tapi tak tmsk bebudak 2 ekor tu







 
Bgus nye ari2 special cm nie...kta dpt mgertkn hbngn kkluargaan.




Pokok nye,ari 2 mrupakn first tyme ibu mrsa duit gji sya
&
celeb mothr' days..
♥ u mom...


p/s : smoga meka y bgelar ibu tmsk ngn ibu sye skli..
di berkati hdup nya..
di ampunkn suma dose2 nye..
dipnjgkn umo nye..
di prmudhkn sgla urusn nye..
&
sye snguh btuah jka dbndgkn ngn oag len y sntiasa mndmbakn seog ibu.

tharu mak aku kalo bca nie..tak penah2 !

Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…