Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

KORANG RASA TAK APA YANG AKU RASA ? AKU RASA......

HYE YOU ALL


jungle bell jingle bell jingle all the way lalalalala ~ eksaited neh nak kismes. hehe. kismes taun nih sama jugak macam tahun yang lalu lalu. tak da kunjung mengunjung-tak da buat biskut ke ape-tak da sambut sebenar nye (-,-") tapi aku sendirik pun tak taw kenape aku rasa sangettt eksaited !! ehem ehemmm. tak bole ceta.. kang tak suprise pulakk. ada lahh tu. kalaw ada masa kitaaa cetaa kat korang eyh. uhuk uhuk. btw,guysss...aku nak ucap kismes kat korang sekian sekian. nanti takut tak sempat nak ucap. kang korang marah aku. jadi satu hal pulakk majuk minta eskerim. kehkehkeh. 
rasa macam nak tunjuk sesuatu pulak (^__________________^)
* * * * * * * * * *
*
*
*
*
 * 
aku suka budak neh. cute kannnn ? hahaha. ok choww !
kejadah nye ! aku rasa macam aku tengah mengatal dengan pokok krismas tu lah (>,<") macam penah je tengok foto nie. tapi tak ingat pulak. geliiii ~
you all,kiteee nak wish (hujung bulan perkara biasa kalaw golongan hawa nak mengediksss ~ tak pa) kismes ne…

PRETTY AWSOME ! CERR TEKA SAPA MELEPAK KAT BLOG AKU ? #PENGSANNN

HYE YOU ALL


senang nyer dalam hati kalaw dapattt *tutttt* (some text missing) kehkehkeh. dari semalam lagik aku rasa macam nak pi check jer edit posts. sebab kat situ kan kita boleh nengok sape yang main komen kat blog kita. malam tadik nak check tapi tak dapat pulak. sebab berusband punya fasal. sengsara lembab sangat ! benci betol (mesti salahkan broadband kalaw line tak bagos). pagi nie,bangun jer tido terus on lappy terus log in blog terus click edit posts (jangan risaw,kita dah gosok gigi & cuci muka. cuma mandi jer belom -,-") bila buka jer edit posts,kita tengok 2 entry ada comment. nebes sengsara time tu. sumpah sempritt memang nebes !! mak aii ~ pengsannnn (*_______*) dengan perlahan lahan aku masuk 2 entry tu. haha. memang mata tak blinked langsung. cerr teka cerr teka sapa masuk blog aku ?!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
-pegi mandi japppp !-



jenggg jenggg jengggg !! taadaaa !!
eyka komen kat entry yang aku join give away ini
yang ini pulak eyka komen kat entry ini

WORDLESS WEDNESDAY # USAHA MEREMBAT :)

HYE YOU ALL








# RASA NAK BUAT SATU CONTEST JERR. TAPI....

HYE YOU ALL


yeah ! hajat tercapai. kita mampu meng-hapdet blog lagi selang 2 to 3 hari. walaupun hanya satu je entry sehari (-,-) . tapi tu dah kira bagus kan ? bangga jadi anak malaysia ! kehkehkeh ~ semalam aku ada post sumthing kat facebook fasal doodle. lamaaa gila aku mengidam nak ada doodle tu. tapi aku tak taw pulak nak design a.k.a membuat dia. pengakuan ikhlas. sekarang nie,menda alah doodle  tu dah jadik trend pulak letak letak kat blog ! cute kan kan kan ?? aku nie memang pantang. pantang tengokk benda yang kiut liut ! kompem nak culik. muahahaha.
aktualy,aku nak buat satu contest design doodle. dah aku sendiri tak taw nak design macam mana,aku buat je lah contest. orang lain design. siap nanti,aku angkat pilih je doodle tu. kan dah settle masalah. tak pelu stress bagai. errr...tapi takut pulak tada sesape yang nak join. alkisah lah aku nie orang baru. follower pun tak beribu. orang datang singgah blog aku pun tak selalu (T_____________T) *eh,afasal aku nie dah macam berpant…

CHRISTMAS PREPARERATION @ CAROLING

HYE YOU ALL


lama gilaaa aku tak hapdet belog. dah berpuaka dah belog ni jadi nya. rindu aku takkk ? cakaplah koranggg rindu. kang aku majuk kang lompat dari papan anjal baru taw ! wakakaka. dalam minggu nie,aku ter-busy sikit. a lot of activities (cakap orang puteh jap) ~ aktiviti keagamaan. ada yang rasa nak muntah darah ke ? anda dibenarkan muntah. nape tak caye ke kalaw aku join aktiviti keagamaan ? sejahat jahat aku (eyh,jahat sangat ke aku selama nie) muahahahaha *gelak setan. masehh lagi ingat TUHAN taw. bulan 12 ni takan korang tak taw musim perayaan apa ye dak. of course lah christmas. selalu nye,ada orang tanya macam mana preparation untuk sesuatu perayaan of course kita akan jawab "aku bako cheese kek lapan tingkat" "mak aku buat 20 jenis biskut" "kita beli baju 10 pasang tahun nie" "ayah beli sofa baru" and bla bla bla ! bagi aku,christmas preparation nie tak dimula kan dengan membeli pokok christmas se-besar tiang elektrik,buat kek or…

SPEECHLESS ! GERHANA BULAN =')

HYE YOU ALL


semalam korang ada tengok gerhana bulan takk ?! kita ada tengok taw (macamlah orang kesah sangett kalaw aku tengok). sumpah sempritt. aku speechless ! cantekk betull taw. of course para saintis gembira & sambil minum minum nengok bulan tu ;'D satu nikmat fenomena semulajadi yang tak terhingga. *macam ayat orang yang sudah sedar jek. ehehehe. nih kalaw korang minat sains pasti berasa puas lepas nengok nye ye dak. btw,korang tengok ngan sape ? boiperen ? gelperen ? pasti romantic scene kan. or kawan ? errr...aku tak pasti lah scene versi ape kalaw tengok dengan kawan. scene mengediksss kot. wakakaka.
kecikk je bulan. kamera kita tak dapat zoom terlalu jauh (*_____*) aku rasa nie bukanlah first time aku tengok gerhana bulan. dulu masa aku maseh kecik kecik penah jugak tengok. tapi gerhana bulan nie sering berlaku kan ?! tak macam gerhana matahari yang perlu tunggu sampai berpuluh puluh tahun. eerrr...jangan lah percaya sangett apa yang aku cakap. salah ke hape ke fakta …

BREAKFAST YANG GILA HARI INI !! :D

HYE YOU ALL


eyh eyh ! nape aku sesat ceta fasal brekfast time tengahari buta nie. gila VIVA betul punya orang. hahaha. kita sengaja nak menunjuk nunjuk apa kita makan for brekfast pagi tadik (-,-"). coitt coiitt tada lah. kita nak update belog nie supaya tak kosong tu aje. kahkahkah. alasan betolll sedangkan pagi tadi dah update fasal giveaway yang kita join kat belog eyka tu. pasti korang kata aku mengada ngada tiap tiap saat pesen nak update blog je. tapi tak hape lah ye. ada aku kesah ! kau hado ? tak hado jadik diam. mekasehh. wakakaka. (*___________*) korang sekian sekian cerr teka cerr teka aku brekfast tadik makan apa. aku dah post kat facebook tadik. hikhikhik. aku makan murtabak maggi yang sodaaappp & paw ayam . wuwuwu ~ sengsara betolll aku nie memelihara lemak. tapi tak apelah. start sekolah nanti,mula lah berat badan turun sebab kita jalan kaki. (Y____________Y)

murtabak maggi kari ♥ made in kitchentakberasap.com by chef gebu :)
last kita makan murtabak time puasa ar…

JOM JOIN " EYKAMEOW 1ST GIVEAWAY ! "

HYE YOU ALL


pagi semua ! ehehe. ok,kita nak cuba nasib neh. aku nak join satu contest. eerrr...sebenarnye,aku ragu ragu nak join. maluw lah sebab aku nie baru jer dalam dunia ber-belog nie. tapi tapelah. owner blog tu sendiri yang kata sape sape jer boleh join. ape lagi,aku joinnn lah. rzeki jangan ditolak ye dak ? nie lah contest yang aku sebut sebutkan tu jom join eykameow first giveaway. kalaw nak taw dengan lebih detail click je kat words yang aku boldkan sebelah tu. and korang boleh gak jenguk entry ini. aku ada ceta sikit fasal eykameow. *maaf eyka erkk kalaw aku tak mintak kebenaran.
first of all,nak ikut sesuatu contest of course lah perlu ikut syarat syarat yang dikenakan oleh penganjur. syarat pertama,kena like dulu fan page blog gadis ini kekwat di facebook. yang kedua,like pula page blogshop 6s-section pun sama kat facebook. korang login je facebook terus tekan search *malas nak kasih link hekhekhek. syarat ke tiga,kena cetakan sikit fasal blog eyka. tak kesahlah korang nak…

SPONTANEOUS THURSDAY ( MEROKOK TAK BERBAHAYA ! )

HYE YOU ALL


sape kate rokok merbahaya ??? sape ?? sape?? Banyak orang khuatir bahaya rokok dan menakutinya, tapi setelah diselidikioleh beberapa pakar dalam bidangnya ternyata rokok itu sama sekali tidak berbahaya. Kemudian para pakar sepakat untuk membuktikannya denganmengambil dari beberapa hikayat pada zaman dahulu kala di mana kala itunenek moyang kitapun telah membuktikannya melalui beberapa percubaan.

Buktinya seperti cerita di bawah ini, dia tetap sihat walafiat.
Pada zaman dahulu kala, ada tiga orang doktor. Mereka selalu bersama kemanasaja mereka pergi. Tapi ketiga-tiganya memiliki kegemaran berlainan.

A. dr Jon Sumawan (suka main perempuan)
B. dr Jon Walker (suka minum minuman keras)
C. dr Jon Kretek (suka segala jenis rokok)

Suatu hari ketiga sahabat ini berjalan jalan tanpa tujuan. Tiba-tibaketiganya bertemu dengan sebuah ketel / kendi (seperti cerita Aladin). Lalusalah seorang mengambilnya lalu menggosok2kan ketel tersebut. Sejurus
kemudian asap keluar dari corong ketel tersebu…

PEPSI COLA SEVEN UP ADA HIV ? BETUL OR TAK NEH ?!

HYE YOU ALL


petanggg korang ! aku baru jer abis minum petang. aku minum air soya jagung and makan durian (macamlah korang kesah sangett aku minum and makan apa). sebenarnya tadik aku nak hapdet belog. tapi tak dapat pulakk sebab line berusband nie lembap sensangetttt macam siput VIVA (-_____-") sekarang pun line dia macam keparatt sangett. benci mak aii. sengal. sebenarnye,aku tiap tiap ary buka belog. aku bukak sebab nak menghias dia. dok depan latop berjam jam sampai mata kuyu semata mata nak buat belog nie cantekk lagi. lepas tu,mata sakit cepat cepat carik eyemo (~,~) simbah mata ngan eyemo ! eheeee. oh ya,hari ni aku terima satu mesej. kawan aku yang send.


(FW) : untuk beberapa hari akan datang,jangan mengambil mana mana minuman dari mana mana product dari syarikat seperti pepsi,tropican juice,slice,seven up,coke & etc kerana ada pekerja dari syarikat itu telah menambah darah nya yang tercemar dengan HIV. Tengok NTV7. tolong sebarkan kepada orang yang anda sayangi

korang…

LAMARAN DITOLAK. AKU MINTAK MAAF :'(

"sorry. i terpaksa menolak lamaran u"
"kenape ? i tak paham lah dengan u nie"
"susah i nak jelaskan"
"alasan. or u tak sayang i lagi ! "
"sampai aty u kata macam tu kat i"
"heh ! u yang sampai aty tolak i"
"but i punya alasan kuat fasal tu"
"i dah muak ! tak kesah lagi dengan u. lantakkk lah u"
"ok. fine ! kita dah tada apa apa lagi sekarang. it's over"
cerita dongeng telah tamat. sila jangan percaya dialog di atas. (^_______________^)V

HYE YOU ALL

sape rasa dia kahwin cuti nie ? sila angkat bahu. kuikuikui. dah musim cuti nie semua orang plan nak kahwin. aku tanya lah fasal benda tu. tada salah kannn. kepada yang akan berkahwin tu aku ucapkan semoga bahagia ke anak cucu cicit wit dan yang sewaktu dengannya. bagi korang yang dah kahwin tu,nak pi honeymoon kat mana ? cerrr sibuk cerrr sibuk betul ! tak tenteram jiwa aku kalau tak meng-hapdet belog. sesak nafas kalaw tak menjenguk belog nie. belog ni dah …